Investigaţii la Aeroportul Newark în urma unui incident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un ofiţer de securitatea nu a reacţionat când o persoană a intrat pe o uşă cu "Accesul interzis" la Aeroportul Internaţional Newark Liberty duminică după-amiază, potrivit autorităţilor, citate de The New York Times.

În momentul în care un pasager a anunţat incidentul au fost necesare şapte ore de haos, care au început cu evacuarea celui mai mare terminal al aeroportului, în una dintre cele mai aglomerate zile ale anului.

Acest incident a dus la blocarea circulaţiei în aeroport şi la întârzieri ale zborurilor, lucru care s-a continuat şi a doua zi. Compania aeriană Continental Airlines a anunţat că au fost afectate peste 100 de zboruri.

Oficialii aeroportului au anunţat că ofiţerul de securitatea care a cauzat incidentul este investigat.

După atentatele de pe 11 septembrie evacuarea unui terminal nu este un lucru banal. Înainte de aceste atentate terminalele erau evacuate aproape zilnic. Managerii din aeroport trebuie să analizeze bine situaţia înainte de a lua o astfel de decizie.

Acest incident are o importanţă mai mare pe fondul tentativei eşuate de atentat asupra zborului de la Amsterdam la Detroit şi a declaraţiilor preşedintelui american Barack Obama în această chestiune, care cere reguli mai stricte în ce priveşte securitatea.

Persoana care a intrat pe o uşă cu semnul "Accesul interzis" nu a fost găsită după toate aceste eforturi.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite