WikiLeaks deţine dosare secrete ale mogulului media Rupert Murdoch

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fondatorul WikiLeaks Julian Assange pretinde că are dosarele de "asigurare" ale mogulului media Rupert Murdoch, care vor fi publicate în cazul în care "se întâmplă ceva" cu el.

Assange a înfuriat Statele Unite ale Americii, după ce a publicat, pe site-ul său, documente diplomatice secrete, iar echipa australiană de apărare crede că se fac eforturi pentru a se obţine extrădarea sa. Avocaţii săi susţin că, odată ajuns în SUA s-ar putea confrunta cu pedeapsa cu moartea, relatează Sydney Morning Herald.

Într-un interviu acordat revistei britanice "New Statesman", realizat de jurnalistul John Pilger, un susţinător al hackerului australian, Assange a declarat că Wikileaks deţine "504 documente ale ambasadei americane referitoare la o organizaţie de radiodifuziune" şi "documente secrete aparţinând lui Rupert Murdoch", fără a intra în mai multe detalii despre conţinutul acestora.

"Dacă se întâmplă ceva cu mine sau cu WikiLeaks, fişierele vor fi date publicităţii," a declarat Julian Assange.

Juriştii lui Assange, care a fost eliberat pe cauţiune, suţin că luptă împotriva încercării de extrădare a fondatorului WikiLeaks pentru a fi interogat pe baza acuzaţiilor de agresiune sexuală. Aceştia au argumentat că, dacă Assange va fi extrădat în Suedia, care-l va preda SUA, exista un "risc real" ca el să fie reţinut la Guantanamo Bay sub rezerva pedepsei cu moartea.

Citiţi şi: Assange promite că va publica toate documentele în cazul morţii sale neaşteptate

Assange insistă asupra faptului că încercarea Suediei de a-l extrăda este motivată politic şi are legătură cu activităţile Wikileaks.

Julian Assange, arestat pe 7 decembrie la Londra în baza unui mandat emis de Suedia, a fost eliberat după nouă zile, pe cauţiune.

În prezent, el este într-o reşedinţă supravegheată, în Anglia.

Justiţia britanică se va pronunţa pe 7 şi 8 februarie în legătură cu extrădarea sa în Suedia.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite