Washingtonul cere întărirea măsurilor de securitate în zbor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoritățile americane cer întărirea măsurilor de securitate aeriană în întreaga lume
Autoritățile americane cer întărirea măsurilor de securitate aeriană în întreaga lume

Statele Unite ale Americii au solicitat companiilor aeriene din întreaga lume să ia măsuri de securitate suplimentare după o tentativă de atentat eşuată la bordul unui avion care zbura pe relaţia Amsterdam-Detroit, au anunţat sâmbătă autorităţile olandeze, potrivit  AFP.

Autorităţile americane solicită companiilor aeriene să ia măsuri de securitate suplimentare, au precizat serviciile coordonatorului naţional împotriva terorismului, într-un comunicat dat publicităţii la Haga.

Măsurile suplimentare se aplică în lumea întreagă la toate zborurile spre SUA pentru o perioadă nedeterminată, a adăugat această sursă.

Este vorba de percheziţionarea pasagerilor şi de controale suplimentare la bagajele de mână, a indicat pentru AFP Judith Sluiter, purtătoare de cuvânt a NCTB.

Măsurile au intrat în vigoare sâmbătă dimineaţa în Olanda, care au solicitat o cerere formală de la autorităţile americane în noaptea de vineri spre sâmbătă, a precizat ea. Potrivit autorităţilor aeroportului Schiphol, din Amsterdam, acestea nu ar trebui să afecteze traficul aerian.

Un tânăr nigerian, care susţine că avea legături cu Al-Qaeda, a încercat vineri să detoneze un dispozitiv exploziv la bordul unui avion în care se aflau 278 de pasageri, fiind imobilizat de o parte dintre aceştia. Autorul atentatului dejucat este, potrivit mai multor mass-media, un nigerian de 23 de ani pe care îl cheamă Abdul Faruk Abdulmutallab.

Atentatorul a fost arestat după ce aparatul de zbor, un Airbus A 330 al companiei americane Northwest Airlines care asigura legătura între Amsterdam şi Detroit, a aterizat.

Incidentul a provocat răni minore unora dintre pasageri, însă atentatorul a suferit arsurile cele mai grave.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite