Washington minimizează revendicarea islamistă asupra atentatului din Libia făcută pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de Stat american Hillary Clinton şi Casa Albă au minimizat miercuri o pretinsă revendicare a unui grup islamist libian care a fost postată pe Facebook în seara atacului asupra consulatului american de la Benghazi la 11 septembrie, relatează AFP.

"Să postezi ceva pe Facebook nu este în sine o dovadă", a declarat Clinton în faţa presei.

Aceasta a fost întrebată cu privire la informaţiile transmise de presa americană care afirmă că responsabilii Casei Albe şi ai Departamentului de Stat au fost informaţi prin e-mail în seara atacului că o revendicare din partea organizaţiei islamiste libiene Ansar al-Charia a apărut pe o pagină de Facebook, notează Mediafax.

"Au fost e-mail-uri disponibile cu privire la tot felul de informaţii după atac. E-mailul la care vă referiţi era un e-mail cu un cod open-source care făcea referire la o afirmaţie ce era ea însăşi construită pe o aserţiune emisă pe o reţea socială la care oricine (...) are acces", a minimizat purtătorul de cuvânt al Casei Albe Jay Carney, întrebat de jurnaliştii care îl însoţesc pe preşedintele Barack Obama în campanie.

"Era un e-mail cu cod open-source, neclasificat cu referire la ceva postat pe Facebook", a insistat Carney, subliniind că grupul Ansar al-Charia "a afirmat el însuşi câteva ore mai târziu că nu este responsabil" de atentat.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat Victoria Nuland a recunoscut că au circulat e-mail-uri între Departamentul de Stat şi alte administraţii în seara dramei de la Benghazi care s-a soldat cu moartea ambasadorului în Libia Christopher Stevens şi a trei alţi americani.

Aceasă revendicare "a fost o informaţie neclasificată postată pe Facebook printre foarte multe alte informaţii pe care le-am primit în acea seară", a declarat aceasta.

Atacul de la Benghazi a provocat o furtună politică în Statele Unite o dată cu apropierea alegerilor prezidenţiale de la 6 noiembrie.

Republicanii reprezentaţi de Mitt Romney reproşează guvernării democrate a preşedintelui Obama eşecurile în materie de securitate şi de informaţi înaintea atacului. Ei blamează de asemenea administraţia în exerciţiu pentru că a întârziat să recunoască că a fost vorba de un "atentat terorist".

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite