Washington Post îşi strânge rândurile din cauza recesiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Washington Post, unul dintre cotidienele de referinţă în SUA, a anunţat - marţi - că îşi închide birourile americane din afara capitalei, conformându-se astfel unui plan de reducere a costurilor de editare, potrivit AFP.

Cei şase corespondenţi ai ziarului din New York, Los Angeles şi Chicago vor fi rechemaţi la Washington, iar trei posturi de asistenţi de redacţie vor fi suprimate, a declarat redactorul şef al Washington Post, Marcus Brauchli, într-o notă redacţională.

"În această epocă de limitare a resurselor şi de presiune a concurenţei, este necesar să ne concentrăm puterea focului jurnalistic asupra Washingtonului şi a actualităţii politice", scrie el.

"Vom continua să acoperim actualitatea în toată ţara, cum am făcut-o timp de decenii, trimiţând reporteri pe teren", adaugă Brauchli, promiţând să menţină calitatea şi nivelul de acoperire a subiectelor pe care publicul îl aşteaptă.

Sectorul presă al grupului Washington Post a înregistrat o pierdere de 116,7 milioane de dolari în primele trei trimestre ale anului în curs, a anunţat - marţi - cotidianul şi mai multe sute de salariaţi au acceptat pensionarea anticipată.

La fel ca întreaga presă scrisă, Washington Post a intrat în recesiune o dată cu diminuarea drastică a reţetelor publicitare, difuzării şi numărului cititorilor, care au optat spre site-uri de informare online gratuite, notează Agerpres.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite