Warren Buffett: "Dacă ar exista calificativul AAAA, i l-aş da Statelor Unite"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Warren Buffett (stânga), alături de Bill Gates
Warren Buffett (stânga), alături de Bill Gates

Preşedinte şi director executiv al companiei Berkshire Hathaway, Warren Buffett a declarat că retrogradarea ratingului SUA de către agenţia Standard&Poor's "nu are logică" şi că ar fi meritat un calificativ mai mare dacă ar fi fost posibil.

"Nu înţeleg. În Omaha (n.r.-unde compania sa are sediul), SUA are încă trei de A, dacă ar fi existat rating de patru A, i l-aş fi dat Statelor Unite", a spus Warren Buffett, adăugând că agenţia S&P este cea care a retrogradat şi compania sa, Berkshire, potrivit FOX Business Network.

Unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii, Buffett nu crede că scăderea ratingului SUA va afecta pieţele internaţionale, începând de luni. "Dacă celelalte variabile rămân şi nu apare o alta problemă în Europa, retrogradarea ratingului nu va însemna nimic", a mai spus Buffett, care a explicat că ţara sa nu datorează nicio sumă de bani în altă monedă decât în moneda sa naţională, pe care o poate tipări după bunul plac. "Dacă vorbim de inflaţie, este cu totul altceva", a adăugat acesta.

Pentru prima dată în istoria agenţiei S&P, din 1941, ratingul SUA a scăzut vineri de la AAA, cel mai bun posibil, la AA+.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite