Fraudă medicală uriașă în SUA, anchetată cu 400 de polițiști. Medicare a pierdut 295 de milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape o sută de suspecți, inclusiv medici şi asistente medicale, au fost arestaţi în SUA sub acuzaţia că au fraudat sistemul de sănătate american Medicare cu 295 milioane de dolari, potrivit BBC News.

Unii dintre aceştia au trimis facturi guvernului SUA cu servicii medicale acordate unor persoane decedate.

Procurorul general Eric Holder afirmă că au fost făcute arestări în opt oraşe, în operaţiune fiind implicaţi circa 400 de oameni ai legii.

Medicare este un program guvernamental american conceput să acopere costurile medicale ale persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani sau al celor cu handicap.

"Unele dintre cele mai vulnerabile persoane, precum vârstnici care sufereau de demenţă sau Alzheimer, au fost exploatate de către cei care doresc să obţină banii contribuabililor", a declarat Eric Holder.

Frauda cu facturi false, reprezentând un prejudiciu total de 295 milioane de dolari, este cea mai mare descoperită după înfiinţarea în 2009 a unei echipe comune a Departamentului Justiţiei şi al celui de Sănătate şi Servicii Sociale.

Jumătate dintre cei care au fraudat provin din Miami, considerat un centru important al fraudei medicale.

Printre cei de care s-a profitat sunt şi pacienţii unui centru de sănătate mintală.

Totodată, doi doctori din  Brooklyn au emis facturi în valoare de 3,4 milioane de dolari pentru servicii de terapie fizică care nu erau necesare.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite