Vinovaţii unei crime puse pe seama preşedintelui din Guatemala s-au predat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi fraţi din Guatemala, care au ajutat un avocat de seamă să-şi planifice propria moarte, pentru ca apoi să dea vina pe preşedintele Alvaro Colom, s-au predat poliţiei.

Potrivit BBC, Francisco şi Jose Valdes Paiz au angajat un asasin  pentru a-l omorî pe Rodrigo Rosenberg . O comisie internaţională a descoperit, în ianuarie, că Rosenberg şi-a planificat moartea, pentru a evidenţia cazurile de crimă nerezolvate din Guatemala .

Înainte de a fi împuşcat mortal, în mai 2009, Rosenberg s-a filmat în timp ce spunea că va fi omorât din ordinele preşedintelui Alvaro Colom, care a fost achitat, ulterior.

Poliţia este pe urmele celor doi fraţi încă din decembrie, când a fost făcută legătura dintre ei şi crimă. În urma unei anchete, s-a aflat că avocatul le-a spus celor doi fraţi, care erau verii lui, că era şantajat şi că vrea să angajeze un criminal pentru a scăpa de şantajist.

Conform instrucţiunilor primite de la Rosenberg , cei doi fraţi au angajat un asasin căruia i-au spus unde pot găsi ţinta, care era nimeni altul decât avocatul.

Acuzaţiile lansate de Rosenberg la adresa preşedintelui Colom a aruncat guvernul într-o criză politică profundă, relatează BBC. Mai mult, populaţia este de părere că fraţii Valdes Paiz sunt acuzaţi pe nedrept.



SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite