Victorie pentru Barack Obama în reforma sistemului asigurărilor de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victorie pentru Barack Obama în reforma sistemului asigurărilor de sănătate
Victorie pentru Barack Obama în reforma sistemului asigurărilor de sănătate

Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat sâmbătă seară planul de reformă a asigurărilor de sănătate. Preşedintele Barack Obama a salutat votul istoric şi s-a declarat "absolut încrezător" în legătură cu rezultatul votului în Senat.

  • Statele Unite sunt singura ţară industrializată care nu le asigură cetăţenilor o asigurare medicală.


Preşedintele american speră să promulge legea "până la sfârşitul anului".

Reuniţi de urgenţă la Capitoliu, membrii Camerei Reprezentanţilor au aprobat sâmbătă spre ora locală 23.15, ora României 06.15, textul care vizează să ofere o asigurare de sănătate milioanelor de americani care sunt lipsiţi de aceasta.

În faţa congresmenilor, preşedinta Camerei, Nancy Pelosi a declarat, adresându-se americanilor: "Acest proiect vă oferă, vouă şi medicului vostru, controlul sănătăţii, companiile de asigurări nu se vor mai afla în mijlocul drumului".

Această reformă este aşteptată de o sută de ani, a subliniat Pelocy, care a menţionat primele iniţiative ale preşedintelui Theodore Roosevelt.

Republicanii s-au opus planului lui Obama, liderul lor, John Boehner, spunând că proiectul va costa 1.300 miliarde de dolari: "Va distruge milioane de locuri de muncă (…), va creşte impozitele, va scumpi primele de asigurări".

Textul urmează să întâmpine o rezistenţă mai puternică în Senat, unde liderul majorităţii, Harry Reid, a lăsat să se înţeleagă că votul final ar putea fi dat în 2010.

  • Proiectul de lege le va permite celor 36 de milioane de americani care nu beneficiază de asigurare medicală să obţină acum una.
  • 96% dintre americani ar fi vizaţi în cadrul planului democrat, care încearcă să obţină o scădere a costurilor pentru sănătate.
  • Planul prevede crearea unui sistem de asigurări de sănătate administrat de Guvern, care urmează să se afle în concurenţă cu companiile private.
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite