VIDEO Statele Unite au testat o rachetă hipersonică - 7.000 km/oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forţele aeriene americane au testat miercuri, în Pacific, o rachetă de croazieră hipersonică, care atinge de şase ori viteza sunetului, adică peste 7.000 de kilometri pe oră, au anunţat surse oficiale, citate de AFP.

Potrivit oficialilor americani, zborul de test al rachetei Waverider X-15A a durat mai mult de 200 de secunde, fiind cea mai lungă cursă efectuată vreodată de o rachetă hipersonică acţionată prin propulsie cu combustie supersonică. Recordul anterior a fost înregistrat de o navă aparţinând companiei NASA, care a afectuat un zbor de 12 de secunde.

Suntem bucuroşi că am reuşit să testăm racheta X-51 din aproape toate punctele, a declarat Charlie Brink, manager de program Air Force din cadrul laboratorului de cercetare Wright-Patterson din Ohio.

Am echivala acest salt în domeniul tehnologiei motoarelor ca fiind echivalentul trecerii de la aeronavele cu elice la cele cu motoare cu reacţie, după cel De-al Doilea Război Mondial, a subliniat Brink.

În aproximativ 200 secunde de zbor, operaţiunea de testare a fost încheiată, au declarat Forţele Aeriene, transmite AFP.

Acest tip de armament este conceput pentru a lovi ţinte situate la distanţe mari în mai puţin de o oră şi ar putea înlocui rachetele balistice actuale.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite