VIDEO Simularea a zeci de accidente într-o intersecţie unde nu se respectă nicio regulă de circulaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un filmuleţ de doar câteva minute, care circulă pe internet, sunt surprinse zeci de posibile accidente. Totul se întâmplă într-o intersecţie din Manhattan unde nici pietonii, nici şoferii sau bicicliştii nu respectă nicio regulă.

Ron Gabriel, student la Şcoala de Arte Vizuale, şi-a numit proiectul "3-Way Street" (Strada cu trei sensuri).

El a montat o cameră la intersecţia dintre Strada 28 şi Park Avenue iar rezultatul este înfiorător.

Regula principală: nu există nicio regulă.

Pietonii sunt deseori fugăriţi de biciclişti sau de şoferi şi foarte rar au prioritate la trecere.

Un bărbat şi-a făcut curaj câteva minute ca să traverseze, iar când a reuşit să îşi ia inima în dinţi, a fost nevoit să se strecoare la limită printre o maşină şi un biciclist care nu i-au dat prea mare importanţă.

Cicliştii se strecoară printre maşini, deseori pe contrasens, iar autoturismele nu păstrează distanţa obligatorie. Punctul culminant al filmului îl reprezintă momentul în care un TIR blochează intersecţia câteva minute, după ce loveşte o maşină, pentru o întoarcere în U.

Pietonii sunt însemnaţi în filmuleţ cu dreptunghiuri mici, automobilele cu unele mai mari iar bicicliştii cu cercuri. Toate formele geometrice sunt de albe, iar când studentul a vrut să scoată în evidenţă un posibil accident, a colorat victimele şi făptaşii cu galben, iar în momentul coliziunii, cu roşu.

VIDEO

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite