VIDEO Primul aeroport spaţial din lume va fi gata în nouă luni. Vezi cum va arăta!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanii construiesc în deşertul din New Mexico primul aeroport spaţial din lume, care va avea o suprafaţă de  728.500 de hectare.

Început în 2006, Spaceport America, situat în Las Cruces, New Mexico, va fi gata în circa nouă luni, iar investiţia se ridică la 209 milioane de dolari, potrivit The Wall Street Journal. În prezent sunt finalizate o pistă, un hangar cu design futurist şi un centru de operaţiuni în forma unui dom.

Viitorul aeroportului ţine însă de compania Virgin Galactic, deţinută de miliardarul Richard Branson.


Virgin Galactic, care doreşte să devină prima companie comercială specializată în turismul spaţial, are în teste nava SpaceShipTwo, iar cea mai optimistă dată pentru începerea zborurilor este primul trimestru al anului 2013, potrivit Mediafax.

Până în prezent, 330 de clienţi au plătit în total 45 de milioane de dolari pentru a-şi rezerva un loc la bordul acestei navete cu şase locuri. Odată ajunşi în spaţiu, turiştii vor putea să admire din interiorul navetei, prin câteva hublouri, planeta Terra.

Naveta, concepută de inginerul Burt Rutan, a efectuat în 2010 un prim zbor de testare deasupra unui deşert din California.

Miliardarul britanic Sir Richard Branson, patronul Virgin Galactic, mai are în plan pentru viitor inaugurarea unor hoteluri de lux în spaţiu, ce vor putea fi utilizate ca viitoare baze de aprovizionare şi odihnă pentru astronauţi, în lungul lor zbor către Lună.

image

Virgin Galactic a semnat un contract de închiriere pe 20 de ani şi se aşteaptă să plătească circa 5 milioane de dolari pe an pentru dreptul de a utiliza o pistă.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite