VIDEO Numeroşi activişti cer eliberarea soldatului acuzat că a făcut dezvăluiri pentru WikiLeaks

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În faţa bazei militare din Quantico din statul Virginia s-au adunat numeroşi activişti pentru a-l aplauda şi susţine eliberarea militarului suspectat că a oferit mii de documente secrete site-ului WikiLeaks.org.

Soldatul Bradley Manning, în vârstă de 22 de ani, care a lucrat ca analist militar în Irak, este principalul suspect în cadrul investigaţiei privind transmiterea rapoartelor militare site-ului WikiLeaks.org. Activiştii au cerut eliberarea lui Bradley Manning.

Militarul este deţinut în baza din Quantico pentru opt delicte penale, inclusiv pentru dezvăluirea unei înregistrări secrete din Irak.

Circa 80 de protestatari au scandat "Bradley Manning le-a spus totul, criminalii de război la închisoare" în faţa bazei militare.

Ne aflăm aici pentru a arăta că, dacă într-adevăr el este cel care a făcut dezvăluirile, atunci suntem mândri de el. În Statele Unite pe care le cunoaştem şi le iubim, transparenţa este un lucru pozitiv, afirmă Medea Benjamin, fondatorul organizaţiei pacifiste Code Pink.

În apropiere a avut loc o contramanifestaţie organizată de persoane îmbrăcate în uniforme militare care au catalogat dezvăluirile drept un act de trădare.

Portalul Wikileaks, fondat în 2006, a publicat deja 92.000 de rapoarte clasificate despre operaţiunile din Afganistan, iniţiativă criticată de Casa Albă, de Pentagon şi de preşedintele afgan.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite