VIDEO Bărbatul care a cauzat blocarea aeroportului Newark a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O îmbrăţişare în zona de securitate a iscat haosul în aeroport
O îmbrăţişare în zona de securitate a iscat haosul în aeroport

Bărbatul, suspect că ar fi pătruns în zona de securitate a aeroportului internaţional Newark Liberal Airport şi a cauzat închiderea unui terminal principal pentru şase ore duminica trecută, a fost arestat vineri seară, spun autorităţile. Bărbatul, Haisong Jiang, în vârstă de 28 de ani a fost luat de poliţie la 7.30 p.m. din casa sa. Autorităţile spun că, cel mai probabil, bărbatul va fi acuzat de trecere ilegală şi sfidarea

"Cu arestarea lui, autorităţile legale vor fi în măsură să arunce o privire mai atentă asupra modului în care s-a petrecut acest incident şi cauza lui, şi se vor asigura că nu se va repeta", a declarat senatorul Frank R. Lautenberg din New Jersey, citat de AP.

Arestul a venit la o zi după ce o înregistrare video a acestui act a fost lansată de dl. Lautenberg. Filmul prezintă un om într-o jachetă de culoare deschisă stând lângă locul pe unde pasagerii care au aterizat cu avionul pot ieşi pe o parte securizată a aeroportului. Când agentul de pază îşi părăseşte postul, bărbatul  îmbrăţişază o femeie şi sare peste bandă în zona de securitate a terminalului. Cei doi pleacă apoi împreună.

Agentul de securitate a fost în concediu administrativ de marţi şi se confruntă cu o acţiune disciplinară în conformitate cu Administraţia de securitate a transporturilor. Derrick F. Thomas, vice-preşedinte naţional de sindicat care reprezintă garda, a declarat pentru AP că "agentul a fost evaluat drept un angajat model".

În timp ce l-au căutat pe bărbat duminică, închiderea terminalului C a blocat sute de oameni şi a cauzat întârzieri care au durat până luni dimineaţa.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite