VIDEO Barack Obama "a graţiat" doi curcani, cu o zi înainte de Ziua Recunoştinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obama mângâind curcanul "Apple"  / foto: CBS News
Obama mângâind curcanul "Apple" / foto: CBS News

Preşedintele american "a graţiat" miercuri doi curcani, declarând că se simte fericit că a evitat "cel puţin un masacru" în această lună, într-o aluzie la înfrângerea suferită de tabăra sa la recentele alegeri legislative. Gestul lui Obama survine cu o zi înainte de Ziua Recunoştinţei.

Am o datorie, în calitate de preşedinte al celei mai puternice ţări din lume: să graţiez doi curcani, a afirmat Obama într-o notă uşor comică, în timpul unei alocuţiuni în grădina Casei Albe, în prezenţa fiicelor sale Sasha şi Malia, relatează AFP.

Permiteţi-mi să vă spun că este într-adevăr bine să împiedici cel puţin un masacru în această lună noiembrie, a glumit Obama, la trei săptămâni de la alegerile legislative în care aliaţii săi democraţi au pierdut majoritatea în Camera Reprezentanţilor.

Potrivit unei tradiţii lansate de John Kennedy, preşedinţii americani obişnuiesc să "graţieze" unul sau doi curcani, cu o zi înainte de Ziua Recunoştinţei, una din cele mai celebrate sărbători în Statele Unitei.

Curcanii "Apple" şi "Cidre" îşi vor petrece fericiţi restul zilelor în grădinile de la Mount Vernon, proprietatea primului preşedinte american George Washington, la sud de capitala federală care îi poartă numele.

Curcanii "prezidenţiali" erau primiţi de obicei în parcul de distracţii Disneyland din California, dar tradiţia a fost încălcată pentru prima oară în acest an.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite