VIDEO/Obama: "Nu le recomand viitorilor preşedinţi să ia bătaia pe care am luat-o eu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barack Obama
Barack Obama

În urma înfrângerii suferite de democraţi la alegerile legislative din SUA, preşedintele Barack Obama s-a declarat pregătit să coopereze cu republicanii, adăugând că înţelege nemulţumirea alegătorilor.

Nu le recomand viitorilor preşedinţi să ia o bătaie ca aceasta pe care am luat-o eu. Sunt sigur că există căi mai uşoare de a învăţa lecţia, a spus preşedintele.

Citiţi şi:

VIDEO Republicanii recuceresc America

I-am spus lui John Boehner (viitorul lider al majorităţii în Camera Reprezentanţilor) şi lui Mitch McConnell (liderul minorităţii din Senat) că sunt pregătit să cooperez cu ei, a afirmat Obama în prima sa conferinţă de presă de după scrutinul de marţi.

El a precizat că înţelege "nemulţumirea profundă" a alegătorilor faţă de ritmul redresării economice.

Ei vor ca piaţa muncii să se refacă mai repede, vor o putere de cumpărare mai mare şi vor ca şi copiii lor să aibă aceleaşi posibilităţi pe care ei le-au avut, a declarat preşedintele.

Obama a subliniat că îşi asumă "responsabilitatea directă" a ritmului lent al relansării economice.

Cred că va trebui să ne asumăm responsabilitatea directă pentru faptul că nu am avansat cât era necesar în economie, a spus preşedintele.

Noi am stabilizat economia. Noi am creat locuri de muncă în sectorul privat. Însă, americanii nu resimt efectele acestor progrese, a admis preşedintele, în contextul în care rata şomajului rămâne ridicată la nivel naţional, atingând 9,6%.

Întrebat despre reducerile bugetare cerute de noua majoritate, preşedintele Obama a refuzat în avans "tăierea investiţiilor esenţiale, care vor asigura o economie competitivă şi în creştere, în anii următori".

În cadrul acestor discuţii bugetare, cheia va fi în a şti să se distingă între ceea ce nu aduce creştere, ceea ce nu este o investiţie pentru viitor şi lucrurile care sunt indispensabile pentru garantarea creşterii viitoare a numărului de locuri de muncă, a conchis el.

Potrivit unui sondaj la ieşirea de la vot, 62% dintre alegătorii americani au declarat că situaţia economică se află în fruntea grijilor lor, în cadrul acestui scrutin.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite