VIDEO O tornadă a devastat 50 de locuinţe şi a ucis şapte oameni în statul american Ohio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"O zonă de război" a fost creată de o tornadă care a distrus sute de case şi a ucis şapte persoane, între care un copil, în statul Ohio (nord), Statele Unite, a anunţat duminică un oficial din cadrul serviciilor de urgenţă ale acestui stat, citat de AFP.

"Cele şapte persoane au fost ucise la trecerea tornadei", a declarat Tamara McBride, purtătoarea de cuvânt a serviciilor de urgenţă din Ohio, citată de Mediafax, precizând că fenomenul meteorologic a afectat comitatul Wood, la sud-est de oraşul Toledo.

Şapte tornade au avut loc, sâmbătă seara şi duminică dimineaţa, în Ohio, conform informaţiilor serviciului naţional meteorologic.

Un copil, în vârstă de cinci ani, se află între victime, a anunţat presa locală, citându-l pe Mark Hummer, un oficial din cadrul poliţiei locale.

Tornada a atins localitatea Millbury către ora locală 23.00 (duminică, 06.00, ora României), distrugând aproximativ 50 de locuinţe şi magazine, şi smulgând acoperişul unei şcoli cu câteva ore înainte ca ceremonia de absolvire să înceapă, au anunţat oficiali locali.

Potrivit lui Hummer, tornada a devastat o fâşie de 11 kilometri lungime şi 100 de metri lăţime. Au fost spitalizate aproximativ 12 persoane, a adăugat el.

Alte state au fost, de asemenea, lovite de tornade. Aproximativ 11 persoane au fost rănite în statul Michigan, iar în Ilinois au fost spitalizate alte 17 persoane.

Avarierea unui perete al unei centrale nucleare din Michigan a declanşat oprirea automată a uzinei, a anunţat duminică CNN. Instalaţiile vor rămâne oprite până la evaluarea avariilor, potrivit aceleiaşi surse.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite