VIDEO Poliţistul-erou, închis pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Poliţistul-erou, închis pentru corupţie
VIDEO Poliţistul-erou, închis pentru corupţie

Fostul şef al poliţiei new-yorkeze Bernard Kerik, lăudat pentru contribuţia sa la misiunile de salvare de după atentatele de la 11 septembrie, a fost întemninţat sub acuzaţia că a dezvăluit informaţii confidenţiale, pentru a influenţa opinia publică în legătură cu procesul de corupţie care i-a fost intentat. Vezi aici imagini de la numirea lui ca Homeland Security Secretary (apărarea naţională).

Kerik este acuzat că a făcut publice documente confidenţiale, legate de proces. După ce a trimis informaţiile unui prieten avocat, care le-a direcţionat către presă şi bloguri, judecătorul districtual Stephen Robinson a decis să-i revoce cauţiunea de 500.000 de dolari şi să-l trimită după gratii, informează „Daily Mail”.

Citiţi şi:


VIDEO 11 septembrie 2001, un film de groază preluat de cinematografie


El şi-a motivat decizia prin „posibilitatea ca acuzatul să obstucţioneze deliberat justiţia în cazul acesta”. Înainte de a conduce poliţia locală, Kerik a lucrat ca şofer şi bodyguard al fostului primar al New-York-ului de la acea vreme Rudolph Giuliani, împreună cu care s-a bucurat de o aură de erou ca urmare a operaţiunilor de salvare conduse printre dărâmăturile de la World Trade Center.

Kerik a încercat să invoce această bună reputaţie şi în timpul procesului în care este acuzat de corupţie şi evaziune fiscală, dar argumentele sale au fost respinse ca irelevante pentru acest caz. Mai mult, judecătorii au refuzat cererea avocaţilor săi de a nu-l întemninţa timp de 48 de ore, cât se pregătesc ei să facă apel.


Povesteste despre tragedia de la 11 septembrie

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite