VIDEO USS New York, o navă construită din ruinele World Trade Centre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO USS New York, o navă construită din ruinele World Trade Centre
VIDEO USS New York, o navă construită din ruinele World Trade Centre

O navă de război americană, construită din ruinele de la World Trade Centre, a fost inaugurată marţi pe apele râului Mississippi, în apropiere de oraşul New Orleans. Sute de americani s-au adunat entuziasmaţi să vadă vasul construit cu ajutorul a 7,5 tone de oţel salvat din ruinele atacurilor de la 11 septembrie 2001, anunţă cotidianul britanic The Telegraph.

USS New York este lungă de peste 200 m şi poate transporta până la 720 de soldaţi, dar şi elicoptere sau alte aparate de zbor, scrie publicaţia britanică.

Citiţi şi:


Acel oţel este mai mult decât un simplu metal
, a declarat Ronnie Harris, primarul oraşului Gretna, din Louisiana, aflat în vecinătate, pentru o staţie locală a postului "Fox News".



Întregul stat vine în întâmpinarea acestui vas şi sunt foarte mândru că acest eveniment se va regăsi în manualele de istorie şi în inimile oamenilor de acum înainte
, a adăugat oficialul american.

Două alte nave - Arlington şi Somerset - sunt construite în onoarea victimelor atacurilor de la Pentagon şi victimelor Zborului United 93, care incorporează, de asemenea,  materiale recuperate din acele locaţii.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite