VIDEO Oficial din Honduras: "Obama este un negru mic care nu ştie unde se află Tegucigalpa"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Oficial din Honduras: "Obama este un negru mic care nu ştie unde se află Tegucigalpa"
VIDEO Oficial din Honduras: "Obama este un negru mic care nu ştie unde se află Tegucigalpa"

Un oficial din Honduras l-a numit "negrotei" pe liderul american Barack Obama, în contextul în SUA şi-au declarat sprijinul pentru preşedintele expulzat al Hondurasului, Manuel Zelaya. Ministrul de externe al Guvernului provizoriu din Honduras, Enrique Ortez, i-a trimis o scrisoare preşedintelui Statelor Unite în care îşi cere scuze pentru comentariile rasiste pe care le-a făcut la adresa sa.

Citiţi şi:
UE îşi retrage ambasadorii din Honduras
Preşedintele Hondurasului îşi anunţă întoarcerea în ţară
VIDEO Un mort şi 60 de răniţi în confruntările din Honduras
VIDEO Honduras: Proteste în urma puciului militar


Ortez a declarat într-un interviu televizat că americanii sunt "gringos" iar preşedintele Barack Obama "este un mic negru care nu ştie unde se află Tegucigalpa". De altfel, Ortez a spus despre Obama, în mai multe interviuri acordate săptămâna trecută, că este un "negrotei".

Oficialul a spus marţi că îşi prezintă în scrisoare "regretul său profund" pentru un "comentariu nefericit".

El le-a citit scrisoarea reporterilor şi a explicat că nu a intenţionat ca remarca pe care a făcut-o să fie "jignitoare".

  • Organizaţia Statelor Americane (OSA) a exclus statul Honduras din rândurile sale după ce armata l-a ridicat pe preşedintele Manuel Zelaya în pijamale şi l-a expulzat spre Costa Rica, în locul său fiind desemnat preşedinte interimar Roberto Micheletti.


Ministrul de externe american la Tegucigalpa, Hugo Llorens, a spus marţi că "îmi exprim revolta profundă faţă de comentariile rasiale şi lipsite de respect" ale lui Ortez.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite