VIDEO Fost agent secret american a piratat 130 milioane de carduri în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Fost agent secret american a piratat 130 milioane de carduri în SUA
VIDEO Fost agent secret american a piratat 130 milioane de carduri în SUA

Fost informator al serviciilor secrete americane, Albert Gonzales (28 de ani) riscă până la 25 de ani de închisoare după ce a recunoscut că a organizat cea mai mare fraudă cu carduri de credit din istoria SUA: piratarea a 130 de milioane de numere de carduri bancare furate de la 8 importante companii americane.

Citiţi şi:

    
Cunoscut pe internet cu numele de "soupnazi", tânărul originar din Miami şi-a recunoscut vina în faţa unui judecător federal din Boston în 19 capete de acuzare, între care complot, fraudă informatică şi furt de identitate. Pedeapsa va fi anunţată la 8 decembrie, potrivit cnet.com.

Gonzales a fost un geniu auto-didact. În 2003 a fost arestat pentru activitatea lui de hacker dar nu a fost condamnat pentru că a devenit un informator al serviciilor secrete, însărcinat să găsească alţi hackeri. Cu toate astea nu a încetat să îşi folosească talentul pentru ilegalităţi şi timp de cinci ani a continuat să intre în sistemele informatifce ale companiilor din Top 500 chiar în timp ce acorda asistenţă guvernamentală.

A trăit o viaţă exuberantă
organizând petreceri de 75.000 de dolari. De altfel, Gonzales se afla în momentul arestării într-o luxoasă cameră de hotel cu iubita lui.

Acuzatul a acceptat să le restituie victimelor echivalentul pierderilor, adică mai exact să i se confişte, în natură, între altele, "peste 2.7 milioane de dolari", pe care i-a cheltuit pe un apartament în Miami, un BMW din 2006, un inel cu diamante marca  Tiffanyşi mai multe ceasuri Rolex. Îi vor mai fi confiscaţi şi cei peste 1 milion de dolari pe care i-a îngropat într-un container din curtea casei sale.

Gonzalez vindea numerele cardurilor sau retrăgea de la ATM-uri zeci de mii de dolari. El a fost ajutat de doi ruşi.

  • bancomatele Citibank dintr-o serie de hypermarketuri din Statele Unite au fost în iulie 2008 ţinta celui mai mare furt de coduri PIN de la distanţă înregistrat vreodată în SUA: au fost furate din conturile clienţilor cel puţin 2 milioane de dolari prin folosirea unor carduri copiate şi a codurilor PIN furate






CITEŞTE DESPRE REŢEAUA BĂNĂŢEANĂ DE HACKERI CARE A GOLIT MILIOANE DE EURO DIN CONTURILE UNOR ITALIENI ŞI OLANDEZI:

Capii reţelei de 2,3 milioane de euro „Carduri clonate” sunt în vacanţă în Italia
Incompetenţă: Viciu de procedură prostesc în procesul falsificatorilor de carduri
Hoţii din bancomate se ţepuiau între ei
Judecătorii au arestat 19 falsificatori de carduri

Falsificatorii de carduri de 2,3 milioane de euro filaţi de SRI în timp ce furau bani din bancomate

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite