VIDEO Obama şi homosexualii: memorandum privind drepturile salariale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele SUA, Barack Obama, va semna astăzi un memorandum care oferă o serie de beneficii partenerilor de acelaşi sex al angajaţilor federali.

Oficiali din administraţia americană au declarat marţi seara, potrivit New York Times, că Obama va face cel mai important anunţ legat de minorităţile sexuale ale gay-lor

Decizia vine după ce administraţia Obama a fost criticată de mai mulţi lideri ai comunităţilor de homosexuali. Crriticii au zis promisiunile din campania prezidenţială a lui Barack Obama au fost date uitării.

Obama va trebui să se descurce prim oară cu una dintre cele mai delicate probleme social-politice ale zilei. Consilierul lui Hillary Clinton pe problemele homeosexualilor, Richard Socarides, a declarat că “în acest moment, Obama este sub o presiune enormă din partea comunităţii care luptă pentru drepturile homosexualilor, pentru că a promis câte în lună şi-n stele în campanie şi nu a făcut nimic până acum“.

Barack Obama a declarat în campania pentru alegerile prezidenţiale că va lupta “din greu“ pentru drepturile cuplurilor gay. Ca senator a susţinut legislaţia privind acordarea unor benefici sanitare pentru acestea.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite