VIDEO John Allen Muhammad va fi executat marţi seară în Virginia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO John Allen Muhammad va fi executat marţi seară în Virginia
VIDEO John Allen Muhammad va fi executat marţi seară în Virginia

John Allen Muhammad sau "lunetistul din Washington", aşa cum mai este cunoscut, după ce a terorizat capitala americană ucigând la întâmplare zece persoane în trei săptămâni, va fi executat marţi seară în Virginia, relatează Washington Post.

Curtea Supremă a respins luni ultimul recurs al acestui afroamerican în vârstă de 48 de ani, condamnat la moarte în 2004 în Virginia, pentru o serie de crime comise în perioada 2 - 22 octombrie 2002.

Acesta va fi vizitat de familie şi de avocaţi, marţi, iar la ora locală 21.00, bărbatul va fi executat prin injecţie letală, dacă guvernatorul democrat de Virginia nu suspendă execuţia, până atunci.
 
Citiţi şi:


"Lunetistul" se acundea în portbagajul maşinii sale pentru a-şi ucide victimele cu un singur glonţ, lângă centre comerciale, şcoli sau benzinării.

Printre victimele sale, se numără o persoană ucisă în Washington, şase în Maryland şi trei în Virginia. Bărbaţi, femei, copii, albi, negri, nimeni nu scăpa de glonţul trăgătorului, care avea şi un complice, pe John Lee Malvo, pe atunci în vârstă de 17 ani. Malvo a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Muhammad participase la primul război din Golf, fiind antrenat pentru tir de elită în armata americană.

Autorităţile au găsit la locul crimelor mesaje precum Numiţi-mă Dumnezeu sau Copiii voştri nu vor fi în siguranţă nicăieri şi în care cerea zece milioane de dolari pentru a opri masacrul.

Execuţia bărbatului are loc la şapte ani de la crimele comise, interval foarte scurt pentru un condamnat la moarte, care în SUA petrece în medie 12 ani pe culoarul morţii.

Avocaţii săi au cerut Curţii Supreme suspendarea injecţiei mortale, cât va examina pe fond un apel potrivit căruia nu a fost reprezentat corect în proces, însă instanţa a refuzat amânarea execuţiei.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite