VIDEO Manuel Zelaya: mercenarii vor să omoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Manuel Zelaya: mercenarii vor să omoare
VIDEO Manuel Zelaya: mercenarii vor să omoare

"Suntem ameninţaţi cu moartea", a zis preşedintele expulzat al Hondurasului, care se află acum la ambasada braziliană din capitala Tegucigalpa. "Prefer să merg pe picioare decât să mă plec în faţa unei dictaturi militare.Sunt înarmat şi pregătit să dialoghez. Eu sunt preşedintele legitim, ales de populaţia Hondurasului", a spus Manuel Zelaya într-un interviu telefonic acordat Miami Herald.

Citiţi şi:
VIDEO Zelaya susţine că este deschis unui dialog pentru "reconstruirea" ţării

Epopee prezidenţială în stil latino-american

  • Manuel Zelaya a fost alungat în pijamale de la şefia statului Honduras printr-o lovitură de stat militară.


Zelaya susţine că este expus unor gaze toxice şi radiaţiilor, lucru care îi afectează starea mentală şi fizică. Unii martori spun că marţi dimineaţă soldaţii au folosit pentru scurt timp un dispozitiv care emite un zgomot puternic.

Purtătorul de cuvînt al poliţiei din Honduras, Orlin Cerrato, a spus: "Zice că sunt mercenari care vor să îl omoare? Nu, nu, nu. Sincer, nu. Singurele elemente care înconjoară ambasada sunt trupele poliţieneşti şi militare şi ele nu au asemenea aparate".

Manuel Zelaya (56 de ani) se află în ambasadă fără haine de schimb sau periuţă de dinţi şi doarme pe scaune.

  • Exilat în Nicaragua, Zelaya s-a întors marţi în Honduras şi s-a refugiat în ambasada Braziliei de la Tegucigalpa, solicitând declanşarea de negocieri cu reprezentanţii puterii. "Zelaya s-a ascuns în portbagajul unei maşini şi în tractoare" pentru a trece de mai multe controale fără a fi descoperit până la sosirea la Tegucigalpa, a dezvăluit preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez care a vorbit la telefon cu Manuel Zelaya, apreciind că este vorba despre "o acţiune eroică, prin care şi-a riscat viaţa".
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite