VIDEO Drepturile homosexualilor, apărate la Washington

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Drepturile homosexualilor, apărate la Washington
VIDEO Drepturile homosexualilor, apărate la Washington

Zeci de mii de manifestanţi au defilat duminică în centrul Washingtonului pentru a apăra drepturile homosexualilor şi pentru ridicarea interdicţiei de a lucra în cadrul forţelor armate, măsură pe care Barack Obama şi-a luat angajamentul, sâmbătă, să o abroge, relatează AFP.

Adunaţi la apelul Campaniei pentru Drepturile Omului (HRC), principala asociaţie americană de apărare a drepturilor homosexualilor, manifestanţii au plecat în marş, la ora locală 12.00 (19.00, ora României), purtând în faţă o banderolă pe care se putea citi "Egalitate de drepturi pe tot teritoriul Statelor Unite".

Citiţi şi:
Barack Obama susţine că va pune capăt actualei politici a armatei faţă de recrutarea homosexualilor

Parlamentarii americani demarează o campanie împotriva legii care interzice căsătoriile între homosexuali

Biserica Episcopală va accepta episcopi homosexuali

Adevarul.it: Imigranţii au manifestat alături de homosexuali la Torino
Adevarul.it: Transsexualii nu-şi găsesc locul în Italia
Adevarul.es: Preoţii catolici nu sunt pedofili, ci „homosexuali atraşi de adolescenţi”
Adevarul.es: Biserica Episcopală va accepta episcopi homosexuali

Coloana, care a scandat sloganuri energice, s-a adunat, ulterior, pe Mall, esplanada din centrul Washingtonului, lângă Casa Albă şi Capitoliu, sediul Congresului american, pentru luări de cuvânt. Organizatorii au estimat la 150.000 numărul participanţilor la acest marş. Poliţia a refuzat să ofere o estimare.

Pe pancarte scria "homosexual şi mândru" sau "nu aşteptăm pentru obţinerea egalităţii în drepturi", în timp ce multe familii gay cu copii în cărucioare au participat la defilare. Numeroşi manifestanţi fluturau steagul în culorile curcubeului, emblema comunităţii homosexuale.

Abrogarea unei legi din 1993, numită "nu întreba, nu spune", care interzice militarilor homosexuali să vorbească despre orientarea lor sexuală, şi care a condus la concedierea a aproximativ 13.000 de militari care au vorbit despre homosexualitatea lor în ultimii 16 ani, era prima dintre revendicări.

Preşedintele american, Barack Obama, a promis sâmbătă ridicarea oricăror interdicţii impuse homosexualilor de a servi în cadrul forţelor armate, prin abrogarea acestei legi.

În timp ce un fost militar, Dan Choi, declara că a fost concediat din cauză că este homosexual, mulţimea scanda "Retrageţi interdicţia, în iad cu «Nu întreba, nu spune»".

Embedded video from CNN Video

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite