VIDEO Cel mai grav caz de corupţie din istoria Congresului SUA: 13 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost democrat din Camera Reprezentanţilor din SUA, William Jefferson, a fost condamnat vineri la 13 ani de închisoare pentru corupţie. Procurorii au considerat dosarul de corupţie drept cel mai grav din istoria Congresului Statelor Unite.

Procurorii ceruseră minim 27 de ani de închisoare, ceea ce ar fi însemant închisoare pe viaţă pentru fostul oficial american.

Jefferson (62 de ani), care a reprezentat New Orleans timp de aproape 20 de ani, a mai fost condamnat la plata unei amenzi de 470.000 de dolari, în special pentru că a "profitat de funcţiile sale pentru a cere mită", potrivit unui comunicat al Departamentului Justiţiei.

El a fost declarat vinovat în august de un tribunal din Virginia, pentru 11 capete de acuzare, între care complot în vederea corupţiei.

"Lunga pedeapsă cu închisoarea la care a fost condamnat Jefferson trebuie să amintească în mod categoric tuturor celor care ocupă funcţii publice că aceptarea mitei poate şi trebuie să aibă consecinţe severe", adaugă comunicatul.

Potrivit anchetei, Jefferson ascunsese 90.000 de dolari în congelator şi era suspectat că a primit 400.000 de dolari în schimbul unor servicii pentru favorizarea implantării unei firme de comunicaţii în Africa.

Acuzaţiile enumeră mai multe afaceri de corupţie în care ar fi implicat Jefferson, în special în Nigeria, Ghana, Guineea Ecuatorială, Botswana şi Republica Democratică Congo.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite