VIDEO Washington: Cel mai grav accident din istoria metroului american

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ciocnire frontală luni între două garnituri de metrou la Washington s-a soldat cu 9 morţi şi 76 de răniţi, potrivit primarului Washingtonului, Adrian Fenty, citat de CNN. Acesta este cel mai grav accident din istoria metroului american. CLICK pentru FOTOGALERIE

Accidentul s-a produs la o oră de vârf în nord-estul aglomeraţiei urbane lângă staţia Fort Totten din apropierea limitei dintre oraşul Washington şi statul Maryland, pe un sector al liniei aflat la suprafaţă.

Mai citiţi şi:

Cele mai grave coliziuni între garnituri de metrou
Incident la metrou
Accident la metroul din Madrid, cu patru răniți ușor
Metrorex începe modernizarea scărilor rulante

UPDATE 09.00 Bilanţul victimelor s-a ridicat la 9, iar numărul celor răniţi la 76, potrivit unor oficiali ai Autorităţii Metropolitane de Transport din Washington citaţi de CNN.

UPDATE 06:00
Preşedintele Barack Obama a anuţat că se roagă pentru victimele accidentului de la metrou. Luni noaptea preşedintele american a făcut o declaraţie oficială prin care le mulţumeşte celor care au ajutat la salvarea victimelor. Acesta a mai menţionat că menţine legătura cu primarul oraşului pentru monitorizarea situaţiei, scrie AP.

UPDATE 05:50 Compania care operează metroul din Washington recomandă evitarea liniei pe care s-a produs accidentul şi menţionaează că vor fin întârzieri foarte mari deoarece zona în care s-a produs accidentul va fi închisă. Pentru a ajuta clienţii să călătorească în zona accidentului, compania pune la dispoziţie autobuze gratuite.

"Este o zi incredibil de tragică şi inimile noastre sunt alături de familiile celor care decedat şi celor care au fost răniţi. Vom investiga acest accident până în momentul în care vom descoperi cauza celor întâmpalte pentru a ne asigura că nu se va mai întâmpla niciodată", a declarat John Catoe, potrivit site-ului oficial al reţelei metropolitane.

UPDATE 04:23 Adrian Fenty a anunţat că în urma accidentului au murit 6 persoane. Şeful serviciului de urgenţe, Dennis Rubin a spus că 76 de persoane au primit îngrijiri medicale la faţa locului şi că unele dintre aceste persoane au fost trimise la spital, dintre care 6 cu răni foarte grave, scrie AP.

UPDATE 03:45 Mecanicul trenului care a murit este o femeie. Şeful serviciului de urgenţe, Dennis Rubin a declarat că 70 de persoane au fost tratate la faţa locului: 56 cu răni uşoare, 12 cu răni moderate şi 2 persoane cu răni ce le poate pune viaţa în pericol, anunţă CNN. Directorul general al reţelei metropolitane, John Catoe, a explicat că unul dintre trenuri era oprit într-o staţie când celălalt tren l-a izbit din spate.

UPDATE 03:01 Printre persoanele care au murit în accidentul de la metroul din Washington se află şi mecanicul unuia dintre trenuri. "Acesta este cel mai grav accident din istoria metroului american" a declarat primarul Adrian Fenty. Numărul răniţilor se ridică la aproximativ 70, dintre care două persoane în stare foarte gravă, anunţă AP.

"Un tren de şase vagoane al liniei roşii a fost implicat într-o coliziune cu un alt tren astăzi la 17.00", a indicat conducerea metroului.

Accidentul s-a produs la o oră de vârf în nord-estul aglomeraţiei urbane lângă staţia Fort Totten din apropierea limitei dintre oraşul Washington şi statul Maryland, pe un sector al liniei aflat la suprafaţă.

Imaginile canalelor de televiziune arătau cele două trenuri suprapuse. "Ambele trenuri se aflau pe aceeaşi linie", a declarat directorul general al Washington Metro Area Transit Authority, John Catoe, însă acesta nu a putut să spună şi care a fost cauza coliziunii. "Vom descoperi ce s-a întâmplat ", a mai spus Catoe.



Paramedicii fac o sortare a victimelor, pentru a-i putea ajuta pe cei care sunt grav răniţi. Se pare că numai unul dintre metrouri era plin cu oameni. O asistentă medicală care se afla pe unul dintre metrouri a declarat că unii oameni au fost prinşi între cele două metrouri, chiar în zona de impact.

Linia de metrou unde a avut loc accidentul a fost închisă, provocând multe probleme de transport pentru persoanele care se întorc de la locul de muncă. Multe persoane sunt încă blocatepe metrouri de pe linia de metrou, toate garniturile fiind oprite pe şine din cauza accidentului.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite