VIDEO Cea mai mare fraudă informatică din istoria SUA: peste 130 de milioane de carduri compromise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Cea mai mare fraudă informatică din istoria SUA: peste 130 de milioane de carduri compromise
VIDEO Cea mai mare fraudă informatică din istoria SUA: peste 130 de milioane de carduri compromise

Un bărbat din Miami este acuzat de furtul datelor a 130 de milioane de carduri, procurorii afirmând că au de-a face cu cea mai mare fraudă informatică din istoria Statelor Unite ale Americii. Albert Gonzales (28 de ani) nu este la prima abatere de acest fel, el furând într-un alt atac informatic datele a încă 40 de milioane de carduri.

Mai citiţi şi:
Cel mai mare furt de coduri PIN din SUA a fost făcut de un grup de hackeri
Statele Unite un înfiinţat un ciber-comandament
adevarul.es - Europa va fi afectată în curând de criza cardurilor de credit

  • bancomatele Citibank dintr-o serie de hypermarketuri din Statele Unite au fost în iulie 2008 ţinta celui mai mare furt de coduri PIN de la distanţă înregistrat vreodată în SUA: au fost furate din conturile clienţilor cel puţin 2 milioane de dolari prin folosirea unor carduri copiate şi a codurilor PIN furate


Cunoscut pe internet cu numele de "soupnazi", Gonzalez este un fost informator al serviciilor secrete americane, care a ajutat la prinderea hackerilor, au spus autorităţile, citate de New York Times.

Din datele existente până în acest moment, Albert Gonzales, domiciliat în statul Florida, împreună cu alte două persoane de naţionalitate rusă, a căror identitate nu a fost dezvăluită, au creat platforme false de plată pe care le-au postat pe site-urile unor companii precum Heartland Payment Systems, 7-Eleven Inc sau Hannaford Brothers Co.

Nu au fost dezvăluite încă date privind suma de bani care a furată prin aceste metode şi nici numărul păgubiţilor.

Bărbatul se află deja în arest, în aşteptatea verdictului în cazul primei fapte.

  • "Este cel mai mare incident din istoria SUA. Omul ăsta e un fel de Tonz Montana al cardurilor de credit", a spus un infirmatician Sean Arries
  • Anchetatorii au zis că "nu avem o reţea vastă de hackeri care ar fi putut să facă asta, ci un grup mic, şi asta demonstrează că Gonzalez şi oamenii lui au folosit printre cele mai sofisticate tehnici".
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite