VIDEO Un elev din California şi-a bombardat liceul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elev de 18 ani a fost reţinut ieri de poliţiştii americani sub suspiciunea că ar fi plasat bombe artizanale în incinta liceului în care învăţa, din California, dintre care câteva au explodat, fără a provoca victime, informează AFP.

Potrivit poliţiei, mai mult de zece bombe artizanale constând în sticle cu acid fuseseră plasate de către suspectul în vârstă de 18 ani în pubelele liceului San Ysidro de la San Diego, în sudul statului California. Pompierii au anunţat că cel puţin şapte dintre bombe au explodat, dar fără a provoca victime şi nici pagube.

Suspectul Elphbert Laforteza a fost arestat la o oră după explozii, care s-au ieri ieri după-amiază, şi riscă să fie pus sub acuzare pentru detonare de explozibili şi deţinere de materiale ce pot fi foloste pentru producerea de bombe. Aceste două infracţiuni sunt pasibile de pedepse cu închisoare fără suspendare, potrivit autorităţilor.

Şcoala a fost evacuată în timp ce geniştii neutralizau dispozitivele rămase. Pentru moment nu se cunoaşte mobilul pentru care a acţionat astfel suspectul, ci doar presupunerea că a vrut să le ofere colegilor o recreaţie prelungită.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite