VIDEO Avocaţii lui Julian Assange consideră acuzaţia de spionaj în SUA ca neconstituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Julian Assange, fondatorul WikiLeaks
Julian Assange, fondatorul WikiLeaks

Jennifer Robinson, avocat al fondatorului site-lui WikiLeaks, a declarat vineri pentru canalul de televiziune ABC că aşteaptă ca iminentă prezentarea de acuzaţii împotriva lui Julian Assange în Statele Unite ale Americii, pentru spionaj.

Citeşte şi:

Cum vor Statele Unite să-l îngenuncheze pe Julian Assange

“Poziţia noastră este, bineînţeles, că aceste acuzaţii nu se aplică în cazul lui Assange, şi că ar trebui să se afle sub protecţia Primului Amendament, pentru documentele publicate de WikiLeaks”, a declarat Jennifer Robinson, avocatul lui Assange, potrivit ABC News.

Primul amendament apără, între altele, libertatea presei. Potrivit Robinson, aplicarea Legii referitoare la spionaj în cazul lui Assange ar fi "neconstituţională".

“Orice acuzaţie în baza Legii privind spionajul ar fi, în opinia mea, neconstituţională şi pune în pericol toate organizaţiile media din Statele Unite”, a mai spus Robinson.

Assange este deja în custodia autorităţilor londoneze. Fondatorul site-ului WikiLeaks a fost arestat, marţi, la Londra. Australianul s-a prezentat de bunăvoie la sediul poliţiei din capitala Marii Britanii, unde a fost reţinut imediat.

Tribunalul Westminster a decis, în aceeaşi zi, că Julian Assange trebuie să rămână în arest până pe 14 decembrie. Parchetul suedez a emis în luna noiembrie un mandat de arestare pe numele lui Julian Assange, care este acuzat de viol şi agresiune sexuală.

VIDEO

image
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite