VIDEO Amiralul Michael Mullen: "Twitter-ul este crucial"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Amiralul Michael Mullen: "Twitter-ul este crucial"
VIDEO Amiralul Michael Mullen: "Twitter-ul este crucial"

Şeful Statului Major interarme al SUA, amiralul Michael Mullen, are peste 4.800 de urmăritori pe Twitter. Întrebarea arzătoare de pe holurile Pentagonului este: va trebui Mullen să îşi închidă conturile de Facebook şi Twitter?

Citiţi şi:


Tocmai când Departamentul Apărării era gata să îmbrăţişeze media sociale ale secolului 21, precum Twitter, MySpace şi Facebook, Pentagonul a făcut un pas înapoi spunând că politica utilizării serviciilor online de socializare trebuie revizuită..

Potrivit The Christian Science Monitor, Pentagonul nu a interzis încă folosirea reţelelor sociale dar oficialii apărării vor studia cum să folosească mai bine reţelele de comunicare online fără să rişte siguranţa computerelor militare. Vor apărea reguli care vor permite militarilor să beneficieze de avantajele acestor reţele fără să supună informaţiile preţioase vreunui risc. Utilizarea site-urilor de socializare ar putea expune Departamentul Apărării în faţa virusurilor informatice şi ar putea să provoace probleme de securitate. Un studiu în acest sens va fi gata cel mai târziu la începutul lunii octombrie.

Liderii de la Pentagon au acum fani şi "followers" şi comunică cu trupele şi cu publicul cu noile metode de comunicare, care devin repede o normă de comunicare militară.

image

Întrebat ce înseamnă pentru el site-urile de socializare, Mike Mullen (foto stânga) a zis că "să comunici în felul ăsta şi informaţia să circule în felul ăsta, fie că e informaţie administrativă sau de război, este un lucru esenţial".

Marina americană a interzis deja aceste site-uri. Cu toate acestea, o serie de comandanţi de top continuă să le folosească, cum acomandantul forţelor din Irak, Ray Odierno.

"Evident că trebuie să găsim un echilibru între securitate şi transparenţă", a spus Mullen, care îşi postează e Facebook conferinţele de presă. "Dacă o să mai folosesc Twitter?Puteţi să fiţi siguri de asta", a completat el.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite