VIDEO Americanii au tipărit degeaba noua bancnotă de 100 de dolari de un miliard de ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noua bancnotă de 100 de dolari
Noua bancnotă de 100 de dolari

Noua bancnotă de 100 de dolari, prezentată de americani cu mare tam-tam, este de fapt un mare insucces, deoarece nu poate fi utilizată.

Deşi au anunţat că bancnota va fi pusă în circulaţie începând cu luna februarie a anului viitor, americanii şi-au dat seama că acest lucru nu mai este posibil din cauza unor probleme de tipărire, anunţă CNBC. Conform sursei citate, americanii şi-au dat seama că există un defect de fabricaţie după ce au tipărit nu mai puţin de 110 miliarde de dolari, iar întreaga sumă este inutilizabilă.

Noua bancnotă de 100 de dolari a fost prezentată de oficialii de la Departamentul de Trezorerie şi Rezervă Federală în luna aprilie a acestui an, fiind anunţată ca o bancnotă care va revoluţiona producţia mondială de bancnote. Americanii susţineau atunci că bancnota nu poate fi falsificată, fiind protejată cu o tehnologie 3D.

Contrar aşteptărilor, procesul de tipărire a fost unul complex, în urma căruia a apărut o problemă tehnică, iar oficialii americani au fost nevoiţi să oprească producţia banilor şi să nu scoată pe piaţă cele 110 miliarde deja tipărite.

Momentan, aceste bancnotele sunt ţinute în cutii speciale, iar autorităţile se gândesc la un plan pentru a putea scoate pe piaţă întreaga sumă. „O mare parte dintre bancnote va fi repusă pe piaţă. Lucrăm din răsputeri pentru a rezolva această problemă. Trebuie să ne asigurăm că doar bancnotele bune vor fi scoase pe piaţă“, a spus Darlene Anderson, de la Departamentul de Trezorerie.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite