VIDEO Carolina de Nord va fi măturată de uraganul Irene. La New York a început evacuarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile americane, din Carolina de Nord până la New York, se pregătesc pentru "primirea" celui mai mare uragan din ultimii trei ani. Ei au declarat stare de urgenţă şi au sfătuit locuitorii din zonele ameninţate de futună să părăsească domiciliile.

UPDATE 14.25 VIDEO Imagini filmate din spaţiu cu Uraganul Irene

UPDATE 13.00 Şase state de pe coasta de est a SUA, incepând de la Carolina de Nord până la New York, aşteaptă in stare de urgenţă venirea uraganului Irene.

Starea de urgenţă a fost declarată de către preşedintele Barack Obama in North Carolina, unde Irene va ajunge prima oară sâmbătă in jurul orei prânzului. Deasemenea starea de urgentă a fost declarată şi in Maryland, Virginia, Delaware, New Jersey şi New York şi a fost începută evacuarea.

UPDATE 12.24 Marina americană a hotărât joi să trimită pe mare toate navele amarate în portul Hampton Roads (Virginia), pentru a le feri din calea uraganului Irene, care ar urma să traverseze Coasta de Est a Statelor Unite, relatează AFP

UPDATE 11.20 În Carolina de Nord, guvernatorul a spus că peste 180.000 de oameni îşi vor evacua locuinţele şi vor părăsi perimetrul în care se crede că va lovi urganul Irene.

UPDATE 10.15 Guvernatorii din statele americane New Jersey, New York, Carolina de Nord şi Virginia au decretat stare de urgenţă şi au pus la dispoziţia locuitorilor hărţi cu zonele de risc, unde uraganul ar putea lovi, sfătuindu-i pe locuitorii din aceste părţi să îşi facă provizii şi să fie gata ca în orice moment să îşi părăsească locuinţele.

UPDATE 09. 10 Andrew Cuomo, guvernatorul metropolei New York, a declarat: "Ne aflăm într-o situaţie de urgenţă şi fac apel la toţi locuitorii să fie gata în orice clipă pentru ce este mai rău. O bună cooperare şi lucrul în echipă sunt elementele care ne vor ajuta să trecem cu bine peste această încercare din partea naturii. Trebuie însă să fim organizaţi şi să lucrăm împreună".

UPDATE 02:00 Ministru transportului a făcut o declaraţie cu privire la circulaţia mijloacelor de transport în comun. "Din cauza combinaţiei vântului foarte puternic, a ploii şi a uraganului, o parte din serviciile transportului în comun ar putea fi anulate pentru a asigura securitatea clienţilor şi angajaţilor noştri".

UPDATE: 02:45 Guvernatorul New York-ului, Andrew Cuomo: "În această situaţie de urgenţă fac apel la toţi pentru a fi gata de orice situaţie ar putea provoca uraganul Irene. Lucrând împreună vom putea face faţă acestei furtuni cu calm şi într-o manieră organizată."

 Primul urgan din Atlantic al sezonului a crescut deja la categoria a 3-a, fiind însoţit de rafale de vânt care au atins 185 km/h.Se aşteaptă ca aceasta să craescă în intensitate până vineri când va lovi continentul american.

Guvernatorii din New Jersey, New York, Carolina de Nord şi Virginia au declanşat deja starea de urgenţă şi au pus la dispoziţia locuitorilor hărţi cu zonele de risc, sfâtuind locuitorii din aceste părţi să părăsească domiciliile şi să se alimenteze cu provizii pentru trei zile, potrivit news.yahoo.com.

Din cauza ploilor abundente care s-au abătut în ultima lună asupra statului New Jersey, există un risc ridicat ca urganul Irene să provoace inundaţii şi căderi de copaci în regiune. În luna august, în New Jersey a plouat de două ori mai mult decât este normal.

În Carolina de Nord, guvernatorul Bev Perdue a declarat că peste 180.000 de oameni vor părăsi zona care urmează să fie afectată de uragan.

În Virginia zeci de nave ale amrmatei au părăsit portul, fugind din calea uraganului Irene.

Furtuna a trecut deja de insula Acklins din Bahamas, distrugând 90% din case, iar în Haiti a ucis doi oameni.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite