Uraganele Celia şi Darby au crescut în intensitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uraganele Celia şi Darby, care s-au format în Oceanul Pacific în largul coastelor mexicane, au crescut în intensitate joi cu rafale de vânt de până la 215 kilometri pe oră pentru primul, a anunţat Centrul naţional pentru uragane, cu sediul la Miami.

Uraganul Celia, primul al sezonului din Pacific, a devenit joi un uragan de categoria 5 pe scara Saffir-Simpson, cu 5 trepte, a precizat NHC într-un comunicat.

Acesta ar putea creşte în continuare în intensitate înainte de a-şi pierde din putere începând de vineri, a adăugat centrul.

La ora 21:00 GMT, centrul uraganului Celia se afla la 1.230 de kilometri sud-sud-vest faţă de extremitatea meridională a Peninsulei Baja California şi se îndepărta de ţărm deplasându-se spre vest cu o viteză de 19 kilometri pe oră, potrivit NHC.

Uraganul Darby, care s-a format joi, de categoria 1, se afla la aproximativ 400 de kilometri de oraşul mexican Puerto Escondido şi se deplasa cu o viteză de 13 kilometri pe oră tot spre vest, fiind însoţit de rafale de vânt ce suflau cu până la 130 de kilometri pe oră.

Nicio alertă sau avertizare nu este în curs, a afirmat NHC.

Meteorologii, însă, estimează că Darby s-ar putea îndrepta spre Mexic la începutul săptămânii viitoare

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite