Un judecător canadian condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea soţiei sale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost judecător din Quebec, Jacques Delisle, a fost condamnat joi la închisoare pe viaţă pentru uciderea premeditată a soţiei sale, găsită decedată în 2009, relatează AFP.

Este pentru prima dată în Canada, când un judecător este acuzat de crimă.

Magistratul pensionar, în vârstă de 77 de ani, subţire, cu păr alb pieptănât impecabil, a făcut juraţii să ezite încă de la începutul procesului său, când el nega cu aplomb faptele.

Sinuciderea soţiei sale, Nicole Rainville, părea exclusă. Femeia, în vârstă de 71 de ani, hemiplegică pe partea dreaptă în urma unui accident cardio-vascular, a fost găsită moartă, cu o rană la tâmpla stângă cauzată de o împuşcătură, în noiembrie 2009, în apartamentul conjugal din Sillery, având o urmă de fum negru, provocată de folosirea unei arme, pe mâna sa.

Acest detaliu i-a făcut pe anchetatori să îşi aprofundeze cercetările. Experţii în balistică ai Ministerului Public au ajuns toţi la aceeaşi concluzie, în timpul procesului, aceea că Nicole Rainville Delisle nu ar fi putut trage şi păta mâna în acelaşi timp. Acuzatul a găsit un alt expert, în Franţa, care i-a susţinut teoria dar juraţii nu au ţinut cont de argumentele sale.

Ulterior, în timpul procesului, a apărut informaţia cum că judecătorul ar fi avut aceeaşi secretară timp de mulţi ani în timp ce era magistrat, pe Johanne Plamondon, care i-a devenit amantă, conform publicaţiei La Presse.

Jacque Delisle, fost avocat specializat în drepturi civile şi drepturi de asigurări, devenit judecător în cadrul Curţii Superioare din Quebec, nu a precizat dacă va face apel, scrie Mediafax.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite