VIDEO Un bărbat a murit în SUA după ce avionul românesc pe care-l pilota s-a prăbuşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat care pilota un avion românesc YAK-52 la un show aviatic în Statele Unite a decedat după ce aparatul de zbor s-a prăbuşit, potrivit Sun Sentinel.

Autoritatea aeronautică din Florida a anunţat că avionul românesc participa la mitingul aviatic "Wings Over Flagler", organizat în acest weekend la aeroportul din Flagler, în sudul Floridei. Sâmbătă, cu o jumătate de oră înainte de închiderea mitingului aviatic, la 16.30, avionul s-a prăbuşit în timp ce zbura în formaţie alături de alte trei aparate.

Purtătorul de cuvânt al autorităţii locale, Carl Laundrie, a declarat că pilotul aparatului YAK-52 nu a reuşit o manevră, astfel că avionul a căzut în apropierea unor copaci care delimitează zona aeroportului, la aproximativ jumătate de milă distanţă de locul în care se aflau spectatorii.

Pilotul se afla singur în avion şi a fost declarat mort pe loc. Numele său nu a fost dat publicităţii până sâmbătă seară, pentru ca rudele să fie anunţate de autorităţi.

Potrivit site-ului flaglerlive.com, pe pilot îl chema Bill Walker şi era supranumit “Sălbaticul Bill”.

Purtătorul de cuvânt al autorităţii locale a mai spus că, la momentul la care s-a petrecut accidentul, la show-ul aviatic mai asistau maximum o mie de spectatori, restul fiind deja plecaţi, întrucât spectacolul urma să se termine. Nimeni altcineva nu a fost rănit.

Autoritatea aeronautică din Florida investighează deja cauzele accidentului.

Avionul, construit de Aerostar SA, este înregistrat în Cookeville, Tenn.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite