Un băiat în vârstă de 12 ani riscă să fie judecat ca adult pentru crimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jordan Brown, unul din cei mai tineri suspecţi de crimă din istoria Statelor Unite, în vârstă de 11 ani când a ucis-o pe logodnica tatălui său, are şanse să fie judecat ca adult, potrivit unui psihiatru angajat de procurorii statului, transmite CBS News.

Soarta băiatului, acum în vârstă de 12 ani, stă în mâinile unui judecător, care va trebui să decidă dacă acesta va fi considerat un delicvent adult sau unul minor în cadrul procesului. Băiatul şi-ar putea petrece toată viaţa după gratii sau ar putea fi eliberat la vârsta de 21 de ani.

Acum un an, Jordan Brown locuia într-o fermă din Pennsylvania împreună cu tatăl său, logodnica acestuia, Kenzie, însărcinată în luna a opta, şi cele două fetiţe ale femeii, dintr-o altă relaţie. Într-o zi, logodnica tatălui a fost găsită împuşcată mortal.

În urma investigaţiilor, băiatul de doar 11 ani a fost găsit principalul suspect. Pe hainele sale s-au găsit urme de pulbere iar glonţul ucigaş părea tras din carabina pe care i-o cumpărase tatăl său pentru vânătoare.

Acuzat de două crime (femeia fiind însărcinată) Jordan a fost închis într-un centru pentru minori, în timp ce, tatăl său continuă să-i susţină nevinovăţia.

Dacă va fi adus în faţa instanţei pentru adulţi, băiatul riscă închisoarea pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate. Iar dacă va fi judecat ca un minor, ar putea rămâne în centrul de detenţie pentru minori până la împlinirea vârstei de 21 de ani, când ar fi eliberat.

Decizia o să fie pronunţată până la 1 aprilie.

Potrivit statisticilor, în închisorile americane se află peste 2.500 de minori judecaţi ca adulţi şi condamnaţi pe viaţă fără posibilitatea eliberării condiţionate.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite