VIDEO Pilotul avionului prăbuşit în Texas era pregătit "să pună capăt acestei nebunii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În clădire se află şi un birou al FBI
În clădire se află şi un birou al FBI

Un avion privat de mici dimensiuni a intrat joi într-o clădire în oraşul Austin, capitala statului american Texas, potrivit lui Lynn Lundsford, unul dintre oficialii adminstraţiei federale a Aviaţiei, transmite CNN.

UPDATE: Trupurile neînsufleţite a 2 persoane au fost recuperate din clădirea federală din Austin, Texas, iar alte 13 persoane au fost rănite în urma incidentului, informează CNN.

Dintre cei 13 răniţi, o persoană se află în stare gravă, potrivit autorităţilor. Identităţile persoanelor decedate nu au fost date publicităţii până joi seara.

Un angajat federal a fost dat dispărut şi familia sa a fost anunţată, conform unor declaraţii oficiale, care nu au precizat identitatea persoanei dispărute. Vernon Hunter, în vârstă de 67 de ani, angajat la IRS, este dat dispărut, iar familia se teme că el este persoana dispărută, potrivit unui apropiat al familiei.

UPDATE:  Joseph Andrew Stack, identificat de autorităţi ca fiind pilotul care a intrat cu avionul în clădirea Fiscului, avea un site în care se plângea de Fisc, de sistemul de sănătatea american şi de afacerile mari, scrie Los Angeles Times.

"Sunt în sfârşit pregătit să pun capăt acestei nebunii", a scris Stack într-un articol postat pe site-ul său, www.embeddedart.com. "Ei bine, domnule frate mai mare de la Fisc, să încercăm ceva diferit; ia jumătatea de kilogram din carnea mea şi dormi liniştit."

Site-ul său nu funcţionează în momentul de faţă din cauza "naturii sensibile a evenimentului din Texas" şi s "cererii FBI", potrivit anunţului postat pe site.

UPDATE: Pilotul avionului şi-a incendiat casa înainte de a intra intenţionat cu avionul în clădire, potrivit unui oficial federal, citat de CNN.

UPDATE: Poliţiştii investighează dacă prăbuşirea avionului de mici dimensiuni a fost un act intenţionat. Totuşi, purtătorul de cuvânt de la NTSB a declarat că: "nu putem confirma nimic acum".

Trei angajaţi Tesla, morţi în accident de avion

197 de oameni la un pas de moarte: un avion Airbus a avut trenul de aterizare stricat

A sărit din avion sub ameninţarea unui terorist

Autorităţile l-au identificat pe pilot ca fiind Joseph Andrew Stack, un bărbat în vârstă de 53 de ani. Poliţiştii încă nu ştiu dacă Stack este proprietarul avionului sau daca l-a furat. Se pare că bărbatul şi-a dat foc la casă înainte să se urce în avion şi să intre în clădirea Fiscului din Austin, unde se aflau peste 200 de angajaţi.

Un martor din apropierea zonei în care s-a petrecut accidentul a spus că aeronava zbura jos şi destul de rapid. "Am crezut iniţial că este un avion cu telecomandă, dar apoi am văzut fumul. Avionul părea sub control", a adăugat el.

În urma impactului cu avionul, clădirea cu şapte etaje a fost grav avariată, iar toate geamurile s-au spart. Din clădire iese fum, iar faţada, se pare că, s-a deplasat.

Agenţiilor de presă străine scriu despre 2 morţi, iar un responsabil al pompierilor spune că nu se ştie nimic despre două persoane din clădire.

Potrivit FOXNews, paramedicii au instalat un centru de triaj pentru a trata răniţi. Din primele informaţii, câţiva dintre cei aflaţi în clădire au fost răniţi grav. La faţa locului se află un întreg comandament de urgenţă format din poliţişti, pompieri şi medici.

Avionul de mici dimensiuni s-a izbit de o clădire de şapte etaje

KTBC raportează că la faţa locului sunt zeci de pompieri pentru a evacua oamenii, însă sunt unii care au rămas blocaţi la etajul al doilea.

Oficialii FBI au infirmat faptul că în clădire s-ar afla un birou al agenţiei, dar au precizat că este situat aproape de locul unde s-a prăbuşit avionul.

Oficialii FBI au mai afirmat că, la ora locală 10.30, nu existau indicii că ţinta ar fi fost biroul agenţiei sau că a fost un atac terorist.

image

"Clădirea se află în zona de zbor", a afirmat un purtător de cuvânt, adăugând că pare a fi "un accident".

Traficul în zonă a fost blocat.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite