Un avion de vânătoare s-a prăbușit în SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avion american de vânătoare de tipul F-18 s-a prăbuşit, vineri, peste un complex rezidenţial din Virginia, provocând pagube materiale semnificative şi şapte răniţi uşor, printre care şi cei doi piloţi, potrivit unui bilanţ furnizat de surse medicale, transmit agenţiile Associated Press şi AFP.

Piloţii avionului au reuşit să se catapulteze. Mai multe clădiri au fost incendiate în urma prăbuşirii aparatului. Potrivit relatărilor de la faţa locului, martorii au văzut cum avionul arunca kerosen îniantea impactului cu solul, combustibilul fiind găsit pe clădirile şi maşinile din zonă. Un şef al pompierilor a afirmat că probabil prin aruncarea combustibilului piloţii au încercat să evite un incendiu de proporţii la sol în momentul prăbuşirii.

Un martor a declarat că a văzut flăcări ieşind din motor, iar un altul a afirmat pentru un post local de televiziune că l-a găsit pe unul dintre piloţii catapultaţi cu faţa plină de sânge şi acesta i-a spus: ”Îmi pare rău că v-am distrus casa”.

În anul 2008, un avion similar s-a prăbuşit peste două case, în apropierea localităţii americane San Diego, ucigând patru persoane la sol, piloţii catapultându-se. În urma unei decizii judecătoreşti, armata americană a fost obligată să plătească familiei victimelor o despăgubire de 18 milioane de dolari, informează Agerpres.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite