Un avion a aterizat de urgență din cauza unor gâște

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două gâște, vinovate de aterizarea de urgență a unui avion
Două gâște, vinovate de aterizarea de urgență a unui avion

Un avion cu 54 de pasageri la bord a fost nevoit să aterizeze de urgență, după ce două gâște s-au izbit de cabina piloților.

Zborul 571 JetBlue, care avea 54 de pasageri la bord și patru membri ai echipajului, a fost nevoit să aterizeze de urgență pe Aeroportul Westchester County, după impactul, la scurt timp de la decolare, cu două gâşte.

În ciuda faptului că avionul nu a ajuns la ora stabilită la destinație, iar compania a catalogat gestul piloților drept un exces de prudență, toți cei 54 de pasageri au fost mulțumiți că piloții au decis să nu continue zborul, după impact.

Potrivit managerului aeroportului Westchester County, Peter Scherrer, astfel de incidente nu sunt o raritate pe aeroporturile din New York, mai ales în lunile iulie și august, din cauza migrației păsărilor, iar autoritățile depun eforturi pentru a limita sursele de hrană din zonă pentru a ține departe păsările de rutele de zbor.

"Avem un plan de acţiune referitor la fauna din zonă. Avem chiar şi un biolog prezent în permanenţă. Încercăm să limităm sursele de hrană din zonă pentru a ţine la distanţă păsările şi alte animale. Acesta este pentru noi primul incident produs în ultimii 5-6 ani", a declarat Peter Scherrer, managerul aeroportului Westchester County.

Cel mai cunoscut incident este cel din 2009, când un pilot a aterizat în siguranţă în râul Hudson, după ce o gâscă a intrat la unul din motoare.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite