VIDEO Un american plecat să-l vâneze pe bin Laden cu o sabie de samurai vrea o parte din cele 27 de milioane de dolari puse pe capul sauditului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gary Faulkner din Greeley, statul american Colorado, a devenit cunoscut după ce a pornit o vânătoare a lui Osama bin Laden de unul singur. Acesta a declarat recent că vrea o parte din recompensa de 27 de milioane de dolari pusă pe capul sauditului, deoarece, practic, l-a servit pe terorist pe un platou armatei americane, informează Abc News.

"Am avut o contribuţie majoră în acest lucru minunat, l-am scos din munţi până jos, în vale (...). Trebuia să-l scoată cineva de acolo. Aici am intervenit eu", a declarat Gary Faulkner din Greeley, Colorado. "Sunt mândru de băieţii noştri, sunt foarte mândru de guvernul nostru (...). Eu le-am servit această oportunitate pe un platou", a adăugat el, citat de Abc News.

Faulkner a avut 11 tentative de a-l captura pe cel mai căutat terorist. În iunie 2010, acesta a fost arestat de autorităţile pakistaneze în timp ce încerca să intre în Afganistan înarmat cu pistol, o sabie de samurai, echipament de vedere nocturnă şi o hartă.

El desfiinţează afirmaţiile oficialilor americani potrivit cărora Osama bin Laden locuia în complexul rezidenţial din Abbottabad, Pakistan, de circa şase ani şi susţine că publicitatea din jurul arestării sale în iunie 2010 l-a determinat pe liderul al-Qaida să părăsească munţii şi peşterile din Afganistan şi să se mute în Pakistan.

"Voiam să-l aduc în faţa justiţiei. Nu sunt lacom, dar am vândut tot ce aveam", a precizat el.

Departamentul de Stat a oferit 25 de milioane de dolari pentru informaţii care conduc la capturarea lui ben Laden, iar alte două milioane de dolari au fost oferite de Asociaţia Piloţilor şi Asociaţia Transportatorilor Aerieni.

Cine va încasa uriaşa recompensă

Pe capul lui Osama bin Laden a fost pusă o recompensă în valoare de 25 de milioane de dolari. Sunt, însă, puţine şanse să aflăm cine va încasa aceşti bani, deaorece legislaţia americană prevede păstrarea secretului.

Cea mai mare recompensă a fost plătită de SUA, în 2003. Atunci guvernul american a oferit unei persoane 30 de milioane de dolari pentru informaţii care au dus la capturarea şi uciderea fiilor lui Saddam Hussein, Uday şi Qusay.

image
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite