Un american cheltuieşte sute de mii de dolari pentru a găsi cadavrul lui Osama bin Laden

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bill Warren se declară "un american patriot"
Bill Warren se declară "un american patriot"

Un scafandru din California care se declară "un american patriot" va cheltui 400.000 de dolari pentru a găsi trupul fostului lider al-Qaeda, Osama bin Laden, în încercarea de a dovedi că acesta este mort.

"Fac acest lucru pentru că sunt un american patriot, care vrea să ştie adevarul. O fac pentru lume", a afirmat antreprenorul californian Bill Warren (59 de ani), citat de New York Post.

Fostul lider  al-Qaeda, Osama bin Laden, principalul autor al atentatelor din 11 septembrie 2001, a fost ucis la 2 mai, în oraşul Abbottabad (în apropiere de Islamabad), de către un comando american.

Cadavrul teroristului a fost înmormântat în mare, iar Casa Alba a refuzat să dea publicităţii imagini cu trupul neînsufleţit, lucru care a stârnit o serie de controverse cu privire la veridicitatea acestui fapt. Ulterior, CIA a arătat fotografiile unor congresmeni americani.

"Am o prietenă rusoaică şi îmi spune că acolo, în cercurile frecventate de membrii serviciilor de informaţii, nu se crede că bin Laden a murit cu adevărat", a spus Warren. "Nu am încredere în guvernul meu sau în Obama", a adăugat el.

Warren estimează că acţiunea de căutare va costa circa 400.000 de dolari şi se va baza pe mai multe bărci şi tehnologie de vârf. Dacă va găsi cadavrul, va face teste ADN pe unul dintre vase, dar îl va filma şi fotografia.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite