Un american a fost executat în statul Ohio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanul Michael Beuke, condamnat la moarte pentru uciderea, în anul 1983, a unui bărbat, pe care îl luase cu autostopul, a fost executat joi în Ohio, informează Associated Press.

Sentinţa în cazul  "autostopistului nebun" a fost pronunţată la ora locală 10:53, după administrarea injecţiei letale la instituţia corecţională Southern Ohio din Lucasville, a precizat o purtătoare de cuvânt.

Michael Beuke s-a dovedit a fi foarte emotiv întreaga zi, scrie Associated Press.

În afară de bărbatul ucis, Beuke a rănit grav alţi doi şoferi care l-au luat în maşinile lor.

Americanul le-a cerut iertare familiilor victimelor sale şi a spus rugăciuni timp de 17 minute, a declarat Julie Walburn, purtător de cuvânt al autorităţilor penitenciare.

Injecţia a fost efectuată la ora locală 10:45 şi nu au existat complicaţii, a adăugat ea, în contextul în care Ohio este singurul stat care foloseşte începând din septembrie 2009 un singur produs, un puternic anestezic, pentru inducerea morţii.

Celelalte state au un protocol de trei produse diferite, pe care Ohio îl aplică în cazul în care prima injecţie nu îşi face efectul.

Michael Beuke a făcut în numeroase rânduri apel împotriva condamnării sale. Un judecător federal din Ohio a respins marţi un ultim recurs în care condamnatul solicita o amânare a execuţiei sale pe motiv că se temea de o posibilă intoleranţă la unul dintre produsele mortale ce urmau a-i fi injectate.

Bărbatul se afla sub tratament şi a afirmat că o incompatibilitate între medicamentul său antiepileptic şi unul dintre produsele din cocktailul mortal i-ar putea prelungi agonia.

Argumentele sale, considerate tardive de tribunal, nu au fost reţinute, iar execuţia a fost efectuată potrivit legii, a subliniat dna Walburn.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite