UPDATE Luarea de ostatici din statul Missouri ar putea fi o farsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE Luarea de ostatici din statul Missouri ar putea fi o farsă
UPDATE Luarea de ostatici din statul Missouri ar putea fi o farsă

Alerta privind luare de ostatici într-o clădire de birouri din Jefferson City, statul american Missouri, în apropiere de reşedinţa guvernatorului, ar putea fi o farsă, dar poliţia o tratează ca fiind reală, relatează postul de televiziune Fox News.

Autorităţile au decis să izoleze clădirea, cu toate că nu au găsit nimic care să confirme că are loc, într-adevăr, o luare de ostatici. Imobilul este în curs de evacuare. 

Căpitanul poliţiei din Jefferson City, Bob Cynova a declarat că ofiţerii săi nu au găsit nicio persoană înarmată. "Deocamdată nu avem nimic. Tratăm situaţia drept una reală. Nu putem presupune altceva", a precizat el. Poliţistul a precizat că se încearcă localizarea apelului care a alertat autorităţile.

"Principala noastră grijă este să ne asigurăm că toate lumea este bine şi să scoatem pe toată lumea din clădire", a adăugat el.

Poliţia a înconjurat clădirea, aflată în apropiere de reşedinţa guvernatorului.

"Există unele speculaţii că ar fi fost o alarmă falsă, dar nu s-a confirmat", a spus un purtător de cuvânt al Missouri State Highway Patrol, Ron Replogle.

Înainte de începerea evacuări, angajaţilor li s-a cerut să rămână în birouri şi să încuie uşile. Echipe SWAT vor evacua fiecare dintre cele nouă etaje ale clădirii.

Guvernatorul adjunct, Peter Kinder, într-un mesaj publicat pe Twitter, anunţa luarea de ostatici la o clădire de birouri din Jefferson City, unde se află birourile unei părţi a echipei guvernatorului statului Missouri.

"Trăgători de elită pe acoperişul clădirii Jefferson. Luare de ostatici în curs", scrie guvernatorul adjunct pe reţeaua de minibloguri.

"Elicoptere în aer, staţionare, negociatori la faţa locului", a adăugat el. "Aparent are loc la etajul cinci al clădirii de birouri a guvernatorului", potrivit lui Kinder.

Autorităţile locale au confirmat că un incident este în curs, fără a oferi deocamdată alte detalii.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite