Twitter trebuie să dea informaţii despre cei aflaţi în contact cu WikiLeaks

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un judecător american a decis că Twitter trebuie să furnizeze informaţii despre persoanele aflate în contact cu WikiLeaks, după cum a cerut Barack Obama, relatează AFP.

Este vorba despre un ordin din luna decembrie al administraţiei de la Casa Albă pe care judecătorul din Virginia, Theresa Carroll Buchanan, a refuzat să-l anuleze.

Prin această decizie Twitter este obligat să ofere informaţii despre conturile unui parlamentar islandez, Birgitta Jonsdottir, ale unui cercetător american în informatică, Jacob Appelbaum, şi ale unui colaborator olandez al WikiLeaks, Rop Gonggrijp.

Potrivit judecătoarei, "cererea privind Twitter nu are ca scop să supravegheze sau să controleze conţinutul mesajelor sau numele celor care le urmăresc", aşa că nu se încalcă niciunul din drepturile garantate de Constituţia americană.

În replică, avocatul organizaţiei americane de apărare a libertăţilor civile care îi apără pe reclamaţi a declarat că se va adresa unui alt judecător, al aceluiaşi tribunal, dar care să aibă autoritate asupra lui Buchanan. "Nu este ultimul nostru cuvânt", a spus avocatul.

De altfel, dosarul privind Twitter a creat deja divergenţe între Statele Unite şi Islanda. În luna ianuarie, ambasadorul american din Reykjavik a fost chemat pentru a da explicaţii la Ministerul islandez de Externe, transmite Mediafax.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite