Un scriitor american a ales să îşi publice romanul pe Twitter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un scriitor american, care nu a găsit nicio editură pentru primul său roman, a ales să îşi publice volumul pe Twitter, 140 de caractere cu 140 de caractere sau aproximativ 20 de cuvinte odată, aşa cum cere regula strictă a site-ului de micro-bloguri.

Matt Steward, un romancier care trăieşte la San Francisco, a început să publice marţi (de ziua naţională a Franţei), pe Twitter, romanul său intitulat "Revoluţia franceză".

"Din câte ştiu, eu sunt prima persoană care îşi publică un întreg roman pe Twitter", a scris Matt Stewart pe site-ul său de internet, thefrenchrev.com.

Cartea "spune istoria unei familii din San Francisco care îşi inventează locul în istorie", a explicat autorul, citat de Agerpres.


Potrivit lui Steward, punerea cărţii sale pe Twitter este "o experienţă sociologică" care permite "a vedea cum lumea reacţionează la o naraţiune lungă spusă pe fragmente".

Scriitorul a recunoscut că nu a găsit un editor pentru cartea sa.

Matt Steward estimează că va avea aproape 3.700 tweet-uri pentru a pune cap la cap cele 480.000 de caractere ale cărţii sale.

"Mă îndoiesc serios că cineva va citi toate tweet-urile mele", a scris el. Pentru scriitorii mai convenţionali, scriitorul îşi oferă cartea pe Scrib.com sau în formă electronică, la un preţ de 1.99 de dolari, prin intermediul distribuitorului online Amazon.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite