Twitter, Facebook şi alte reţele sociale - monitorizate guvernul american

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Departamentul de Securitate Internă al SUA monitorizează regulat zeci de website-uri populare, printre care Facebook, Twitter, Hulu, YouTube şi WikiLeaks, potrivit unui document al guvernului.

Site-urile de ştiri şi bârfe, printre care Huffington Post şi Drudge Report, sunt şi ele monitorizate, transmite Reuters.

Scopul monitorizării este de a „colecta informaţii" folosite în cunoaşterea situaţiilor. Documentul adaugă că o astfel de monitorizare are rolul de a ajuta Departamentul de Securitate Internă şi numeroasele sale agenţii, printre care Serviciul Secret al SUA şi Agenţia Fededrală de Management al Urgenţelor, să gestioneze răspunsurile guvernului la evenimente precum cutremurul din 2010 din Haiti şi controlul de securitate la frontiere în timpul Olimpiadei de Irană de la Vancouvers, din 2010.

Un oficial al Deparatamentului de Securitate Internă care cunoaşte programul de monitorizare a spus că intenţia este ca oficialii centrului de comandă alDepartamentului să fie la curent cu mass-media online, ca să fie conştienţi de evenimentele majore în desfăşurare la care Departamentul sau agenţiile sale ar putea fi nevoiţi să răspundă.

Oficialul citat de Reuters a spus că, potrivit regulilor programului, Departamentul nu va păstra copii permanente ale traficului pe internet pe care-l monitorizează. Totuşi, centrul operaţional poate reţine informaţii „pentru cel mult cinci zile".

Site-uri controversate

Pe lista Deparatamentului de Securitate Internă se află Facebook, My Space şi alte peste 10 site-uri. Printre blogurile vizate sunt "The Blotter" - blogul de investigaţi al ABC News, site-urile care scriu despre gripa aviară, mai multe bloguri de ştiri ,bloguri care scriu despre traficul de droguri şi despre infracţiunile cibernetice, ca şi website-urile care urmăresc incendiile de pădure din Los Angeles şi urgananele.

Site-urile de ştiri, precum Drudge Report şi Huffington Post, precum şi blogul „NY Times Lede" sunt şi ele urmărite. Pe listă sunt şi numeroase bloguri legate de terorism şi securitate sunt şi ele pe listă.

WikiLeaks este şi el monitorizat, chiar dacă oficiali din alte agenţii guvernamentale au fost avertizaţi să nu-l acceseze de pe computerele lor, deoarece o mare parte din aceste materiale sunt încă clasificate din punct de vedere legal.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite