Trei bănci mari din SUA retrogradate de Moody`s

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre cele trei bănci cărora Moody`s nu le mai dă prea mult credit
Una dintre cele trei bănci cărora Moody`s nu le mai dă prea mult credit

Agenţia de rating Moody`s a redus ratingul a trei bănci importante din SUA- Bank of America, Wells Fargo şi Citigroup. Agenţia şi-a explicat decizia prin riscul crescut ca administraţia SUA să nu poată interveni suficient pentru a salva instituţiile financiare, aşa cum a făcut-o în 2008.


Agenţia de rating Moody`s a retrogradat Bank of America (de la A2 la Baa1 din cauza creditelor ipotecare subprime preluate de la filialele Marrill Lynch şi Countrywide) , Wells Fargo şi Citigroup . Acţiunile celor trei s-au prăbuşit la bursă cu între 0,1% şi la 4%.

Mai grav decât criza Lehman din 2008

,,În prezent, probabilitatea ca SUA să permită falimentul unei bănci importante este mult mai mare, ceea ce nu face decât să mărească riscul contagiunii în sistemul bancar", au explicat reprezentanţi ai agenţiei de rating. În urmă cu trei ani, la izbucnirea crizei Lehman Brothers, autorităţile SUA au intervenit pe piaţă salvând de la faliment mai multe bănci importante, a căror prăbuşire ar fi afectat grav piaţa financiară americană.

Măsuri modeste ale Băncii Centrale

Banca centrală a SUA a anunţat aseară că va extinde maturitatea medie a portofoliului prin achiziţionarea de titluri de Trezorerie SUA pe termen lung în valoare de 400 miliarde de dolari şi vânzarea unui volum similar de titluri pet ermen scurt. Măsura este calificată drept ,,modestă", comparativ cu problemele cu care se confruntă SUA, spun experţii, citaţi de agenţia Bloomberg.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite