Tom DeLay, fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor a SUA, a fost condamnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un juriu din Texas l-a condamnat pe Tom DeLay, fostul lider al majorităţii republicane din Camera Reprezentantilor, totodată unul dintre cei mai puternici republicani din Congres, pentru spălare de bani şi evaziune fiscală.

DeLay, liderul numărul doi al Partidului Republican, poate primi de la cinci la 99 de ani de închisoare şi o amendă de până la 10.000 $ pentru spălarea banilor, potrivit BBC.

Acesta a fost trimis în judecată în anul 2005, pe când era preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, pentru că în cursul anului 2002, împreună cu doi complici, a încălcat o lege a statului Texas care interzice corporaţiilor să doneze bani candidaţilor politici.

Este vorba de suma de 190.000 de dolari donaţi de câteva corporaţii şi care au fost direcţionaţi către candidaţi ai Partidului Republican din Texas prin intermediul Comitetului Naţional Republican.

"Acesta este un abuz de putere. Este o eroare a justiţiei, şi eu încă susţin că eu sunt nevinovat. Incriminarea politică subminează sistemul nostru şi sunt foarte dezamagit de rezultat", a spus DeLay reporterilor când a ieţit din sala de judecată.

Condamnarea pentru fostul deputat, care rămâne liber pe cauţiune, urmează să înceapă pe 20 decembrie.

SUA



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite