"New York Times" va face 100 de disponibilizări până la sfârşitul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"New York Times" va face 100 de disponibilizări până la sfârşitul anului
"New York Times" va face 100 de disponibilizări până la sfârşitul anului

Cotidianul "New York Times" şi-a anunţat planurile de a reduce 8 % din personalul departamentului Newsroom, echivalentul a 100 de posturi de jurnalişti, până la sfârşitul anului, scrie publicaţia americană Washington Post.

Conducerea va propune redacţiei un plan şi dacă nu vor exista voluntari, va trece la concedieri. Angajaţii vor avea la dispoziţie 45 de zile pentru a se decide dacă vor profita sau nu de acest plan.

În cazul în care nu se va ajunge la 100 de plecări prin acest plan, vom fi obligaţi să trecem la concedieri,
a precizat redactorul-şef Bill Keller, într-o notă transmisă redacţiei şi publicată în paginile cotidianului.

Sper că nu se va ajunge aici, însă rămâne o posibilitate
, a avertizat acesta. Nu spun că aceste reduceri nu vor îngreuna munca jurnaliştilor, a căror responsabilităţi s-au îngreunat mai repede decât compensaţiile salariale, a adăugat Keller.

Ca şi voi, aştept cu nerăbdare ziua când ne vom putea face treaba fără a fi nevoiţi să ne uităm peste umăr pentru a vedea dacă ne aşteaptă criza economică
, a afirmat el.

Cotidianul a pus deja în practică un plan similar de plecări anul trecut, astfel că redacţia s-a redus de la 1.330 la 1.250 de persoane. În plus, publicaţia a redus în cea mai mare parte a acestui an salariile celor mai mulţi dintre angajaţi cu 5%.

Urmând exemplul altor publicaţii americane, "New York Times" trebuie să facă faţă unei scăderi importante a încasărilor din publicitate şi îndreptării cititorilor către publicaţiile cu conţinut gratuit.

Săptămâna trecută, conducerea ziarului a anunţat că a decis în final să nu vândă cotidianul "Boston Globe", aparent din lipsa ofertelor suficient de interesante pentru această publicaţie care se confruntă cu pierderi.

  • "New York Times" a închiriat o parte din sediul său din Manhattan, New York, pentru a mai reduce din datorii. Publicaţia a beneficiat de asemenea de un împrumut de 250 de milioane de dolari de la miliardarul mexican Carlos Slim.
SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite